Socialisering af hund og kat

Socialisering er grundstenen for en sund og glad hund og kat. Sammen sørger vi for, at din hund og kat er godt rustet til at håndtere de indtryk, den kan møde både hjemme og ude i den store verden. En god måde at vænne din hvalp til at komme til bl.a. dyrlæge på er at deltage i vores hvalpepakke.

socialisering hun kat marienhoff dyreklinik1 e1602760074776

Hvad er socialisering?

Socialisering er indlæring af færdigheder og normer til at begå sig i verden. Vi lærer vores kæledyr, hvordan de skal forholde sig til andre mennesker, dyr, miljøer, lyde og lugte. Når vi, i trygge omgivelser og i passende tempo, udsætter dem for nye sanseindtryk, øger vi deres selvsikkerhed i uvante situationer. Når vi socialiserer, skaber vi grundlaget for et velfungerende kæledyr.
En vigtig del af at socialisere sit kæledyr er at vænne den til forskellige former for håndtering.
Det kan være negleklip, ørerens, tandbørstning og blive friseret.
Få evt. inspiration fra Katrine Hammer – KLIK på grøn “boks” herunder.

 

Hvorfor er socialisering vigtigt?

Manglende socialisering kan på sigt udvikle sig til angst. Hvis dit kæledyr ikke er blevet rustet til at håndtere uvante situationer, er der stor risiko for, at dit dyr bliver ængstelig, utryg og udad reagerende.

Det kan for eksempel være fyrværkeri, fremmede mennesker eller ombygning i hjemmet, der udløser frygten. Mistrivsel er en stor stressfaktor og til gene for kæledyr såvel som for ejer.

Nytårsangst hund og kat

Hvornår er socialisering relevant?

Socialisering er relevant for alle hunde og katte. På Marienhoff Dyreklinik anbefaler vi, at du starter socialisering så tidligt som muligt.

Din hvalp eller killing er nemlig meget modtagelig og omstillingsparat over for nye indtryk. Men det er aldrig for sent. Du kan sagtens arbejde med socialisering hos dit voksne kæledyr

socialisering hun kat marienhoff dyreklinik3 1

Sådan arbejde vi med socialisering

På Marienhoff Dyreklinik tilbyder vi socialiseringskurser for både hvalpe, unghunde og voksne hunde. Her opbygger vi din hunds selvsikkerhed ved at give den succesoplevelser i mødet med andre dyr, mennesker og miljøer.

Vi giver dig en stor viden om dig selv og din hund, som du kan bruge fremover sammen med din hund. Du lærer din hunds sprog at kende, og netop det bliver til stor gavn for både hund og ejer.

Socialisering er lige så relevant for katte. Her kan vi hjælpe og vejlede dig i, hvordan du selv arbejder med socialisering af din kat i hjemlige omgivelser. Du kan blandt andet lære den at være tryg i sit transportbur, så dyrlægebesøg bliver en bedre oplevelse.

DSC03968 hj

Kontakt os

På Marienhoff Dyreklinik tager vi hånd om dit kæledyrs mentale såvel som fysiske sundhed.

Kontakt os