Tandbehandling hos hund

Tandkampagne: I hele marts tilbyder vi gratis tandtjek til alle hunde og hunde under 3 år får 700,- kr. rabat på tandrens. Book din tid allerede nu.

Tandproblemer og sygdomme i munden forekommer hos 80 procent af alle voksne hunde. De kan være smertefulde og medføre en række alvorlige følgesygdomme. Hos Marienhoff Dyreklinik tilbyder vi professionelle tandbehandlinger i vores veludstyrede tandafdeling.

Vores specialuddannede veterinærsygeplejerske foretager den indledende mundhuleundersøgelse med røntgen og tandrensning og lægger derefter sammen med dyrlægen en plan for eventuel videre behandling. Behandlingen kan for eksempel være operativ fjernelse af beskadigede tænder, parodontosebehandling eller fjernelse af vildtvoksende tandkød (epulis).

DSC05817 fb e1647592846569

Symptomer på tandproblemer

Mange hunde går rundt med skjulte tandproblemer. Det skyldes, at hunde er mestre til at skjule smerter og ubehag. Derfor anbefaler vi en årlig undersøgelse af din hunds tænder og mundhule. Alligevel er der en række symptomer, som du bør være opmærksom på: ændret spiseadfærd, savl og lugt fra munden. Oplever du disse symptomer, skal du kontakte os.

Værd at vide inden tandbehandling

Hos Marienhoff Dyreklinik bliver alle tandbehandlinger udført i fuld narkose. Derfor skal din hund have fastet siden aftenen forinden. Vi vil gerne have, at du er til stede, mens din hund bliver bedøvet og falder i søvn, så afsæt gerne en halv time til aflevering.

Du kan hjælpe din hund ved at medbringe dens eget tæppe, som kan give en god og tryg duft, når hunden vågner efter operationen. Selvom din hund er vågen, når du henter den, vil den være påvirket af bedøvelsen resten af dagen og må derfor ikke være alene.

DSC05811 fb

Sådan foregår tandbehandling

Vi gør en dyd ud af at gøre oplevelsen tryg for både dig og din hund. Behandlingen bliver udført uden tilstedeværelse af ejer, men du er meget velkommen til at holde i pote, mens hunden falder i søvn.

Derefter flyttes hunden til operationsstuen, hvor vi kan justere narkosen via luftvejene og tilføre ilt. Din hund får også lagt venekateter og tilført væske under tandbehandlingen. Under narkose og opvågning bliver din hund nøje overvåget af vores dygtige sygeplejersker.

Selve mundhuleundersøgelsen består både i en grundig gennemgang af de enkelte tænders synlige del og en røntgenundersøgelse af alle tænders rødder. Derefter renses og poleres tænderne. Hvis der er tænder med skader eller sygdomme, som kræver behandling, aftales en ny tid til at få ordnet det.

DSC05816 fb

Værd at vide efter tandbehandling

Du kan tage din hund med hjem samme dag. Du skal være opmærksom på, at hunden vil være påvirket af narkosen resten af dagen og ikke bør være alene.

Hvis din hund har fået foretaget operationer i munden, vil du blive instrueret i renholdelse og pleje efter operationen. Det er vigtigt, at din hund fodres med blød kost, ligesom den ikke må tygge i hårde ting såsom legetøj og tyggeben.

10 dage efter behandlingen anbefaler vi en opfølgende undersøgelse, hvor vi kontrollerer eventuelt operationssår og vejleder dig i at opretholde den gode mundhygiejne.

Minikursus i tandbørstning på hund

DSC05832 fb

Kontakt os

Omsorgsfuld behandling af din vuffende ven

Kontakt os