Sterilisation og kastration af hund

Marienhoff Dyreklinik udfører skånsom sterilisation og kastration af hund i rolige omgivelser på Djursland. Vi ved, at det er en stor beslutning at lade sin hund neutraliseres. Derfor tager vi os altid god tid til at tage en snak med dig, om neutralisation er den rigtige løsning for dig og din hund.

DSC03916 kopi

Neutralisation er en stor beslutning

Det er en stor beslutning at lade sin hund sterilisere eller kastrere. Der er både fordele og ulemper forbundet med indgrebet, hvorfor vi altid vurderer behovet i hvert enkelt tilfælde. I tæt samarbejde med dig finder vi ud af, om neutralisation er den rigtige løsning for netop dig og din hund.

Som udgangspunkt anbefaler vi, at både hun- og hanhunde er kønsmodne, inden indgrebet foretages. Foretages indgrebet, inden hunden er mentalt moden, kan det påvirke fremtidig adfærd. Det er også vigtigt at få en snak om fremtidig fodring og motion, ligesom ekstra pelspleje kan forekomme hos nogle racer efter neutralisation.

Sterilisation af hunhund

Sterilisation er et stort indgreb. Derfor anbefaler vi som udgangspunkt, at der skal være en god grund til at lade sin hunhund sterilisere – for eksempel allergiske lidelser. Der er både fordele og ulemper ved sterilisation både helbredsmæssigt og i forhold til hundens adfærd.

Vi hjælper dig med at finde ud af, om det er en god løsning for din hund, efter en grundig snak med dig om, hvordan jeres hverdag med hunden fungerer.

DSC03911 kopi

Kastration af hanhund

Det er individuelt fra hund til hund, om kastration er en god idé, og der er både fordele og ulemper forbundet med indgrebet. Oplever du adfærdsproblemer, herunder stress og aggression, hos din intakte hanhund, tager vi gerne en snak, om kastration kan påvirke trivslen positivt.

Kastration kan enten foretages som en operation eller ved at indføre en hormonstav under huden. Det sidste kaldes en kemisk kastration, og den er tidsbegrænset. Er du i tvivl, om din hund skal kastreres, anbefaler vi ofte en kemisk kastration, så du kan opleve, hvordan det påvirker din hund.

DSC04952 2

Værd at vide inden sterilisation og kastration

Når du og din hund møder op på operationsdagen, skal hunden have fastet siden aftenen forinden. Vi vil gerne have, at du er til stede, mens din hund bliver bedøvet og falder i søvn, så sæt gerne en halv time af til aflevering.

Du kan hjælpe din hund ved at medbringe dens eget tæppe, som kan give en god og tryg duft, når hunden vågner efter operationen. Selvom din hund er vågen, når du henter den, vil den være påvirket af bedøvelsen resten af dagen og må derfor ikke være alene.

DSC03968 hj

Sådan foregår sterilisation og kastration

Vi gør en dyd ud af at gøre oplevelsen tryg for både dig og din hund. Operationen bliver udført uden tilstedeværelse af ejer, men du er meget velkommen til at holde i pote, mens hunden falder i søvn. Derefter flyttes hunden til operationsstuen, hvor vi kan justere narkosen via luftvejene og tilføre ilt.

Din hund får også lagt venekateter og tilført væske under operationen. Under operation og opvågning bliver din hund nøje overvåget af vores dygtige sygeplejersker. Selve operationen består i en operativ fjernelse af henholdsvis æggestokke og testikler og efterfølgende sammensyning af bugvæg og hud.

Værd af vide efter sterilisation og kastration

Hos Marienhoff Dyreklinik anvender vi præparater med mindst mulig påvirkning. Derfor er langt de fleste hunde oppe og gå få timer efter operation, og du kan få din firbenede ven med hjem samme dag. Vi sørger for, at du er grundigt instrueret i smertebehandling og pleje af din nyopererede hund.

sterilisation kastration af hund marienhoff dyreklinik5

Kontakt os

Hos Marienhoff Dyreklinik tager vi imod dig og din hund i rolige opgivelser.

Kontakt os